A Dunántúl varázslatos csárdája megmenekült az idő vasfogától | Színes vidéki élet

A július 15-én újra megnyíló Bagoly csárda étkezési választéka továbbra is a tradicionális magyar ízekre és a csárda hangulatára épít.
2025. február 28-án, mint egy váratlan vihar, robbant be a hír, hogy a Bagoly Gasztrokult Élménytér, valamint a Bagoly Csárda-Panzió, mely a 6-os számú főút mellett, Pécs és Szekszárd között félúton helyezkedett el, véglegesen bezárja kapuit.
A Mecseknádasd és a régió meghatározó vendéglátóhelyének bezárása véleménycunamit indított el a Facebookon, hozzászólók sokasága fejezte ki sajnálkozását a Dunántúl legendás csárdájának búcsúja miatt.
A jövővel kapcsolatban találgatások sora látott napvilágot, ingatlanhirdetési portál kínálatában is megjelent az eladó objektum, mígnem gyorsan kiderült, hogy új tulajdonosra talált a csárda, és nyáron újranyitja kapuját. Az időpont elérkezett, július 15-től várja vendégeit a Bagoly Csárda.
A több generáción át ikonikus vendéglátóhely most új gazdája és megújult csapata révén tér vissza, friss, mégis a hagyományokat tiszteletben tartó koncepcióval.
- írta a Tolna vármegyei hírportál.
Az új tulajdonos, dr. Beréti Zsolt, a magyar élelmiszerek forgalmazására specializálódott Millfood Kft. irányítója és a Tolna Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, üzlettársával együtt nekilátott az újranyitás előkészítésének izgalmas feladatainak.
A hónapok során végzett alapos munka nem csupán az étlap megújulásában öltött testet, hanem a szakmai csapat gerincét is átalakította. Néhány régi ismerős, például a jól ismert pincérek, továbbra is szívesen fogadják a vendégeket. Az új kínálat továbbra is a magyaros, csárda stílusú ételekre épít, különös figyelmet szentelve a prémium minőségű, hazai alapanyagoknak.
„Kérlek, tedd különlegessé a mondandódat!” – szólalt meg a portál felé dr. Beréti Zsolt.
A la carte étkezési lehetőségek mellett jelentős hangsúlyt fektetnek a különböző rendezvények lebonyolítására, és lelkesen dolgoznak a csárdához kapcsolódó apartmanok megnyitásán is.
A magyar konyha és vendéglátás olyan nemzeti érték, amelybe igenis érdemes befektetni. Lehet, hogy a megtérülés nem azonnali, de a hagyományokra épülő minőség idővel mindig visszahozza a ráfordítást
- állítja a tulajdonos.
A mecseknádasdihoz hasonló történt a napokban a Balatonnál: vezárt, majd új néven, új koncepcióval tért vissza a gasztrotérképre a Badacsony egyik legszebb panorámájú vendéglátóhelye. Tavaly ősszel viszont véglegesen lehúzta a rolót a tradicionális erdélyi étterem Szolnokon.